۲۰ تیر ۱۳۹۹

کرونا؛ وضعیت تهران بسیار نگران کننده است


عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران گفت: شرایط پایتخت به لحاظ شیوع کرونا بسیار نگران‌کننده است.

زهرا نژادبهرام عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران درباره وضعیت کرونا در پایتخت اظهار داشت: با توجه به شرایط بسیار نگران‌کننده شیوع ویروس کووید ـ 19 در پایتخت ستاد ملی مقابله با کرونا باید محدودیت‌ها را به پایتخت برگرداند و حتی با شدت بیشتری محدودیت‌ها اعمال شود.

وی درباره اینکه آیا مترو به دلیل افزایش نگران‌کننده کرونا تعطیل می‌شود، گفت:‌ همانطور که سعید نمکی وزیر بهداشت نیز اعلام کرده حمل و نقل عمومی در حالی فعالیت خود را در زمان شیوع کرونا آغاز کرد که به ظرفیت این ناوگان اضافه نشد و مشخص است که امکان رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در مترو وجود ندارد، همچنین تصمیم در مورد تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی بر عهده ستاد ملی مقابله با کرونا است.

عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران ادامه داد: به نظرم باید اقدامات کوتاه‌مدت و بلندمدت با توجه به شیوع کرونا در پایتخت انجام گیرد که اقدامات کوتاه‌مدت جهت مقابله با کرونا ایجاد محدودیت‌ها و تشدید آن است.

رئیس شورای شهر تهران هم با بیان اینکه قرنطینه دو هفته‌ ای تهران ضروری و اجتناب‌ناپذیر است، گفت: باید طرح تعطیلی دو هفته‌ ای، مشابه تعطیلات نوروز در پایتخت ایران اجرایی شود.

ایران به باشگاه ۲۰۰ تایی‌های کرونا پیوست

روز گذشته آمار فوتی‌های کرونا جهشی بی سابقه داشت و وارد کانال ۲۰۰ فوتی در روز شد و در دقیقه ۴۰ بازی گُل بدی از کرونا خوردیم.«گل ۲۰۰ امتیازی قاتلی به نام کرونا»؛ دیروز بالاخره از کرونا گل خوردیم، گلی که تاوان آن مرگ ۲۰۰ هموطن ایرانی بود، تاکنون آمار فوتی‌های کرونا در ایران بیش از ۱۶۳ نشده بود و دیروز به یکباره آمار مرگ ومیر بیماران کرونایی با جهشی وارد کانال ۲۰۰ نفر شد، عدد ۲۰۰ فوتی در یک روز آماری تکان دهنده است که دل هر ایرانی را به درد می‌آورد.

آمار‌های تکان دهنده بستری و فوتی‌های کرونا در ایران
بر اساس آماری که روز گذشته سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد، بنابر معیار‌های قطعی تشخیصی، دو هزار و ۶۳۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۴۵۵ مورد بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۴۵ هزار و ۶۸۸ نفر رسید.متاسفانه در طول در طول یک روز کرونا جان ۲۰۰ بیمار نفر را گرفت و آمار فوتی‌های کرونا در ایران به مجموع به ۱۱ هزار و ۹۳۱ نفر رسید و ۳۲۷۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید بیماری در بخش‌های مراقبت ویژه قرار دارند و با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند.طبق آمار اعلامی روز گذشته وزارت بهداشت هر ۳۳ ثانیه یک مورد ابتلا، هر ۵۹ ثانیه یک مورد بستری و هر ۷ دقیقه یک مورد فوتی کرونا داشتیم.

۱۹ استان کشور در وضعیت قرمز و هشدار کرونا
بر اساس اعلام وزارت بهداشت ۱۹ استان کشور در وضعیت قرمز و هشدار قرار دارند و وضعیت استان‌های خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجان‌های غربی و شرقی و خراسان رضوی قرمز و وضعیت استان‌های تهران، اصفهان، مازندران، گلستان، البرز، کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، همدان و اردبیل در شرایط هشدار است.این نشان دهنده آن است که حدود ۲ سوم کشور در وضعیت حاد کرونایی قرار دارند، تخت‌های بیمارستانی مملو از بیماران کرونایی است و زنگ خطری که درباره پر شدن تخت‌های بیمارستانی به صدا در امده بود دیگر زنگ خطر نیست و حالا بیمارستان‌ها با بحران کمبود تخت بیمارستانی مواجه هستند.۲ روز پیش تصویری از بیمارستان مسیح دانشوری تهران منتشر شد، مسیح دانشوری یکی از بیمارستان‌های ارجاعی اصلی و سانتر کرونا محسوب می‌شود، حالا به دلیل کمبود تخت، بیماران کرونایی در پارکینیگ بیمارستان در صف انتظار نشسته بودند و کپسول‌های اکسیژن در اختیار این بیماران قرار گرفته بود چرا که کرونا نفس هایشان را تنگ کرده بوده و باید در بیمارستان بستری می‌شدند تا بتوانند به کمک تجهیزات بیمارستانی نفس بکشند و بهبود پیدا کنند.

افزایش فاجعه بار فوت جوانان مبتلا به کرونا

گزارشگر شبکه افلاک وابسته به صداوسیمای استان لرستان سه شنبه شب در گزارشی از بیمارستان شهدای عشایر خرم‌آباد گفت: اینجا دیگر شبیه بخش مراقبت های ویژه هم نیست، هیچکس آرام و قرار ندارد، داستان مرگ و زندگی همشهریانی که وقتی می‌رسند نفس‌هایشان هم بالا نمی‌آید.

یک کادر درمانی این بیمارستان گفت: شاید ۲۰۰-۳۰۰ نفر بردم غسالخانه تمام کرونایی جوان تا پیر همه مٌردند.

گزارشگر افزود: پرستاران و پزشکان بی‌وقفه تلاش می‌کنند حتی یک ثانیه هم به استراحت فکر نمی‌کنند هنوز یکی به اکسیژن وصل نشده دیگری از راه می‌رسد.

در ادامه این گزارش یک پزشک با چهره ای خسته گفت: بچه‌های این آی سی یو، آی.سی.یو بغل دستی که آی.سی.یو کرونا بودند مریض شدند الان دیگر رفتند خانه یعنی ما اصلا نیرو نداریم جایگزین کنیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در رابطه با وضعیت بحرانی شیوع کرونا در این شهر اظهار داشت: کرونا در اصفهان سیر صعودی دارد و سن مبتلایان کاهش و مرگ و میر در جوانان افزایش پیدا کرده است.

بهروز کلیدری گفت: متأسفانه از اواخر خردادماه به تدریج روند صعودی شروع شد و روزانه تعداد بیماران زیاد می‌شود تا جایی که روز شنبه ۱۴ تیر ماه حدود ۶۰۰ بیمار بستری داشتیم که بیش از ۱۰۰ مریض آن در ICU بستری و نیمی تحت حمایت دستگاه تنفس مصنوعی قرار گرفتند.

وی در خصوص افزایش مبتلایان جوان به کرونا گفت: در دوره اخیر که از چند هفته گذشته سیر صعودی به خود گرفته، نوع بیماران متفاوت شده‌اند؛ دوره قبل، کم‌تر بیماران جوان و بدون بیماری زمینه‌ای داشتیم؛ ولی در این دوره، بیماران جوان که هیچ بیماری زمینه‌ای ندارند، وجود دارند و مرگ و میرها نیز در این گروه رخ می‌دهد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در این دوره بیماران جوان که بیماری زمینه ای ندارند وجود دارد، این افراد در بدو ورود حال خوبی دارند ولی طی مدت بسیار کوتاهی حالشان بد می‌شود و سریعاً فوت می‌شوند؛ بیماران جوان و ورزشکاری که حال خوبی داشتند ولی یک مرتبه فوت کردند!

بار‌ها گفتم ممکن است در دقایق ۹۰ گل بخوریم

وزیر بهداشت امروز گفت: عرایضم را حتما عده زیادی از مردم به یاد دارند که بار‌ها گفتم ممکن است در دقایق ۹۰ از گوشه‌های زمین گل بخوریم، ما با ویروسی خطرناک کشتی می‌گیریم و در دقایق آخر ممکن است مقابل ویروس ضربه فنی شویم. بار‌ها عرض کردم با این ویروس ناشناخته شطرنج بازی می‌کنیم و ممکن است ما را کیش و مات کند. بار‌ها عرض کردم که این عادی انگاری شرایط و این که فکر کنیم ویروس کرونا تمام شد، یکی از خطرناک‌ترین اندیشه‌هایی است که ممکن است ما را گرفتار کند.

ابتلای ۶۰۰راننده اتوبوس و تاکسی به کرونا

معاون عمرانی وزیر کشور از ابتلای ۶۰۰نفر از ناوبران حوزه تاکسیرانی و اتوبوسرانی به بیماری کووید۱۹ خبر داد.

به گزارش ایسنا، جمالی‌نژاد گفت: تاکنون ۱۵۰نفر از رانندگان بخش اتوبوسرانی به این بیماری مبتلا شدند که متأسفانه ۹نفر از آنها فوت کرده‌اند. در بخش تاکسیرانی نیز ۴۵۰نفر از تاکسیرانان به این بیماری مبتلا شده‌اند که ۳۵نفر از آنها فوت شده‌اند.

از سوی دیگر مدیرعامل بهشت زهرا میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در تهران را بی سابقه خواند.

به گزارش تسنیم، وی با اشاره به شیوع مجدد بیماری کرونا و افزایش میزان مرگ و میر ناشی از این ویروس گفت: ” حتی اعداد و ارقامی که شاهدیم در ۷۵ روز گذشته بی‌سابقه است .”

مدیرعامل بهشت زهر ضمن تاکید بر نگران کننده بودن آمارهای مرگ و میر ناشی از کرونا تاکید کرد: ” اگر پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشود، تهران به شرایط سخت باز خواهد گشت و این چیزی نیست جز زحمت برای کادر درمان؛ آرامستانهای سراسر کشور شرایط خاصی دارند و اعداد و ارقامی که در تهران وجود دارد، قابل قیاس با کل کشور نیست.”

مُلاکرونا مسئول وضع کنونی‌ست

ماشین مرگ کرونا در ایران با فرمان خامنه‌ای و امامان جمعه اش پیش می‌رود. به نوشته یک روزنامه داخلی (آرمان)، آمار تعداد روزانه مبتلایان همان نیست که اعلام می‌شود

روزنامه جمهوری اسلامی ‏نوشته است: ‏هرچند تلاش می‌شود بی‌تفاوت شدن مردم نسبت به کرونا و به نوعی عادی پنداشته شدن آن، عامل اصلی شیوع مجدد و خارج شدن ‏آن از کنترل نشان داده شود، ولی واقعیت اینست که این، عامل اصلی نیست. مردم، در فروردین‌ماه نشان دادند که آماده همکاری هستند و برای مهار کردن کامل کرونا از هیچ تلاشی دریغ نخواهند ورزید. به همین دلیل، عامل اصلی پدید آمدن وضعیت ‏کنونی را باید در جای دیگری جستجو کرد.

این منبع افزود: واقعیت اینست که محدودیت‌های کرونائی فقط اقتصادی نبودند که دولت به دلیل ملاحظات اقتصادی و معیشتی ناچار باشد ‏آن‌ها را بردارد. متاسفانه با محدودیت‌های اجتماعی، مذهبی و سایر محدودیت‌های وضع شده نیز با مسامحه رفتار شده است. وزارت ‏بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا در بسیاری موارد مخالف رفع این قبیل محدودیت‌ها بودند، ولی در برابر فشار‌ها عقب‌نشینی ‏کردند. بعضی مناسبت‌های ماه رمضان، برگزاری نماز‌های جمعه، بازگشائی مساجد و کوتاه آمدن در برابر انباشتن مسافر ‏در هواپیما‌ها و… از مواردی هستند که دولت و ستاد مقابله با کرونا درباره آن‌ها با تعارف برخورد کرد.

این روزنامه نوشت: امروز اگر تعداد ‏جان‌باختگان کرونائی در کشورمان به بالاترین رقم ۵ ماه گذشته رسیده، نتیجه این برخورد‌های تعارفی با کروناست. حضرات هنوز ‏هم با نمازجمعه و اماکن مذهبی تعارف دارند.

ویروس کرونا هر ۱۰ دقیقه یک ایرانی را می‌ کُشد

تمام سناریوهای خوش‌بینانه درباره کرونا و انتظار اندکی آسودگی در روزهای گرم تابستان بر باد رفت. هشدارهای مسئولان وزارت بهداشت درباره وضعیت نگران‌کننده ابتلا به کرونا دیروز لحن و ادبیاتی متفاوت داشت؛ آکنده از هشدار و نگرانی‌. آمارهای وزارت بهداشت از مرگ ۱۴۶ نفر دیگر خبر می‌‎دهد و ۲۴۵۷ تن هم به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند.

وضعیت ۸ استان در کشور قرمز است و از بیمارستان‌های تهران هم خبرهای نگران‌کننده‌ای به گوش می‌رسد. سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت گفته تاکنون ۱۰هزار و ۸۱۷ ایرانی بر اثر کرونا جانشان را از دست داده‌اند اما هم‌اکنون ۳هزار و ۴۹ نفر در وضعیت شدید بیماری تحت مراقبت هستند.

طبق گزارش وزارت بهداشت، استان‌های خوزستان، کردستان، آذربایجان‌های غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز بوده و بالاترین میزان ابتلا، بستری و فوتی را دارند. همچنین استان‌های سیستان و بلوچستان، ایلام، لرستان و گلستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

خبرها حاکی از بازگشت پرقدرت کرونا به تعدادی از شهرهای کشور است، این در حالی است که در یک‌ماه و نیم گذشته و پس از تصمیم دولت برای بازگشایی کسب و کارها بسیاری از پزشکان و حتی شماری از اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا، منتقد برنامه نسبتا سریع دولت برای بازگشایی‌ها بودند.

پیگیری‌های همشهری نشان می‌دهد بسیاری از افرادی که در ۱۰ روز گذشته با حال بد به بیمارستان‌های تهران مراجعه کرده و بستری شده‌اند، در تعطیلات خرداد در سفر بوده‌اند. عامل مؤثر دیگر در افزایش شیوع، تقویت الگوی ابتلای خانوادگی به کروناست.

شیوع دوباره کرونا و صعودی شدن منحنی ابتلا و مرگ‌ومیر در حالی است که به‌نظر می‌رسد حساسیت و توجه جامعه به‌خودمراقبتی به‌شدت کاهش یافته است. به این موارد باید اضافه کرد افزایش دما و آغاز فصل تابستان را که رعایت دائمی برخی موازین بهداشتی مانند استفاده از ماسک را در زندگی روزمره برای مردم دشوار کرده است. به‌نظر می‌رسد روزهای سخت‌تری در راه است.

تاکید امام جمعه بر فرستادن مردم به قربانگاه کرونا

این در حالیست که امام جمعه مشهد و نماینده ولی فقیه، وزارت بهداشت را تحت فشار قرار داده و خواستار باز شدن حرم امام رضا شده است.

آخوند علم الهدی خطاب به مسئولان وزارت بهداشت گفته: جناب حریرچی از شما درخواست دارم تا به مشهد با وضعیت ویژه‌ای نگاه کنید، مساله تعطیلی و بستن در‌های حرم یک جریان برخوردی شدید و عمدی با عواطف و احساسات عاشقان اهل بیت در سراسر دنیا بود. نباید این مرکز اقتصادی مهم در کشور را ببندید.

این در حالیست که علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت از تأیید درخواست استان های قرمز برای تعطیلی و بازگشت محدودیت ها خبر داده است.

کُرونا در ایران: مرگ سُکان زندگی را در دست دارد

منصور امان: در همان حال که در بیشتر کانونهای کُرونا در جهان مُنحنی ابتلا به ویروس کُرونا رو به پایین گرایش دارد و شرایط در برخی کشورها به گونه تدریجی به حالت عادی برمی گردد، در ایران چنین می نماید که این پاندمی مرگبار خانگی شده است.

نزدیک به پنج ماه پس از بُروز کُرونا، هیچ نشانه ای از تخفیف بُحران مرگ و بیماری در چشم انداز دیده نمی شود. کُرونا همچنان در اوج ظرفیت خود است و مردُم ایران دیریست که مرزهای توانایی و تحمُل جسمی، روانی و اقتصادی شان را پُشت سر گذاشته اند. آنها بدون حفاظت و بی هیچ حمایتی در چنگال ویروس دست و پا می زنند و حاکمان کشور که حفظ زندگی آنها را در دفتر کار خود ندارند، حتی از ثبت مرگ شان نیز سر باز می زنند.

مردُم همچنان در چارگوشه کشور دسته دسته و به طور انبوه زیر تیغ کُرونا سلاخی می شوند. آمار دولتی از ابتلای روزانه دو هزار نفر به ویروس سُخن می گوید؛ یک رقم هولناک که وزارت بهداشت مُلاها روز پنجشنبه ۱۵ خرداد آن را به بیش از ۳۵۰۰ نفر افزایش داد. هر گاه در نظر گرفته شود که وظیفه اصلی دستگاه اداری مزبور در بُحران کُرونا، پنهان سازی، دروغپردازی و آرایش آمار است، می توان حدس زد که رقم واقعی ابتلای روزانه در چه ابعادی گردش می کند.

از اوایل اسفند سال گذشته که شیوع ویروس در قُم افشا گردید، تیتر اخبار گرد آن ثابت مانده و صدای آژیر قرمز در سراسر کشور حتی لحظه ای خاموش نشده است. همه جا بیماری، گُرسنگی، مرگ و سوگواری است که سُکان زندگی را در دست دارد. رژیم ولایت فقیه ارزان ترین و ساده ترین راهکار را برگزیده و ده ها هزار کشته و چند صد هزار بیمار تاوان آن است.

آنچه که به همینگونه ثابت مانده، رویکرد رژیم حاکم در این پروسه دهشتناک است. از وعده رییس جمهور مُلاها به “عادی شدن اوضاع از شنبه” در اسفند ماه سال پیش تا اعلام هفتگی “مهار و کنترل” شیوع ویروس، حاکمان کشور مُمتد و یکنواخت تلاش کرده اند توجُه مردُم را از بی برنامگی مُطلق و رها سازی پاندمی مُنحرف سازند، آنها را نسبت به خطری که تهدیدشان می کند گُمراه کنند و بدینوسیله آرام نگه شان دارند. رُسوا ترین نیرنگ آنها در این راستا، تقسیم غیرواقعی کشور آفت زده به مناطق سبز، زرد و قرمز و وانمود کردن عادی یا کم خطر شدن قسمتهایی از آن است؛ دُروغ تبهکارانه ای که “نظام” نتوانست حتی دو هفته هم آن را پابرجا نگه دارد، اما زمان و میدان تحرُک کافی در اختیار ویروس گذاشت تا آن دسته کسانی را که به اعتبار این ارزیابی کاذب خود را در امنیت احساس می کردند، به شُمار قُربانیان اش اضافه کند.

بخش دیگر استراتژی کُرونایی حاکمیت، افکندن مسوولیت اوضاع وخیمی که مردُم در آن گرفتار شده اند به دوش خودشان و مُتهم ساختن شان به “بی توجُهی به توصیه های مسوولان”، “سهل انگاری”، “رعایت نکردن بهداشت” و هر فرافکنی دیگری است که بتواند بی کفایتی و برخورد غیرانسانی دستگاه حاکم را در سایه قرار دهد. بر این اساس شگفت آور نیست که به مُوازات گُسترش کُرونا به اُستانهای جدید و بازگشت به اُستانهای درگیر با شدت بیشتر، گردانندگان رژیم ج.ا دوباره انگُشت اتهام خود را به سوی جامعه نشانه گرفته اند. این بار نیز آنها سفر شهروندان در روزهای تعطیلات را دستاویز قرار می دهند و با ارایه رقمهای فانتزی از تعداد مُسافران و سفرهای انجام شده، مردُم را مُقصر می شمارند.

“خبر خوش” مسوولان “نظام” به مردُم این است که “باید یاد بگیرند با کُرونا زندگی کنند”. این رهنمود قضا و قدری فقط می تواند از سوی حُکومتی پیشنهاد شود که سلامت، خوشبختی و زندگی شهروندانش را تا آنجا هیچ می انگارد که حتی همنشینی یک قاتل سریالی با پیشینه کُشتار جمعی را نیز بر آنها روا می داند. پاسُخ آتشین به رژیم ج.ا و گردانندگان تبهکار آن در راه است. آنان که مردُم را حقیر و بی ارزش می انگارند، طناب کرامت، آگاهی و خشم آنها را بر گردن حمل می کنند.



source https://www.azadegy.de/?p=20150

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

حق آموزش زبان مادری در اسناد حقوق بشر و حقوق ایران

 به احترام روز جهانی زبان مادری اهمیت زبان مادری – یعنی نخستین زبانی که شخص توسط آن با جهان اطراف خود آشنا می‌شود – بر هیچ‌کسی پوشیده نیست ب...