۳ بهمن ۱۳۹۹

 


آلودگی هوا؛ عقب‌ماندگی صنعتی و بی‌اعتنایی حاکمان



عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، عقب ماندگی صنعتی و بی اعتنایی مسئولان حکومتی و شهرداری‌ها به مسئلۀ محیط زیست را عوامل اصلی آلودگی هوا در ایران دانست.

به گزارش رادیو فرانسه، او گفته است: “مطابق قانون هوای پاک نیازمند نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی است که صورت نگرفته و خودروسازان نیز به تعهدات خود عمل نمی کنند”.

به گفتۀ عیسی کلانتری بی توجهی نسبت به سلامت عمومی شامل پلیس راهور هم می شود. کلانتری تحریم‌ها را در این بین بی اثر دانسته و گفته است که چهار سال پیش که تحریم‌های امروزی نبود قرار بود سالانه هفتاد هزار کامیون در کشور نوسازی شود که نشد.

عیسی کلانتری سپس افزوده است : “در واقع فناوری‌های صنعتی ما عقب‌مانده و به روزنشده‌اند.”

عیسی کلانتری حتا تلویحاً نقش سازمان خود را در امر محیط زیست تشریفاتی خوانده زیرا زیرا این نهاد هیچ قدرت تصمیم‌گیری و اجرایی ندارد. او گفته است که سازمان محیط زیست “گزارش های تخلفات را تهیه و به رئیس جمهوری و بازرسی کل کشور اعلام می‌کند، یعنی کار ما در همین حد است”

آلودگی هوا: مرگ زودرس سالانه ۴۱هزار نفر

یک کارشناس داخلی درباره وضعیت آلودگی هوای و تاثیر آن بر سلامت شهروندان گفت: آلودگی هوا سبب مرگ زودرس سالانه ۴۱هزار نفر در کشور است.

عباس شاهسونی گفت: «مواجهه طولانی‌مدت با ذرات معلق کوچکتر از ۲ و نیم میکرون در کشور، سالانه باعث بروز ۴۱هزار و ۷۰۰مورد مرگ زودرس می‌شود و تعداد مرگ منتسب به ذرات معلق کوچکتر از ۲ و نیم میکرون به ازای هر ۱۰۰هزار نفر جمعیت، ۶۳ و یک دهم نفر گزارش‌شده است».

همچنین رئیس سازمان اورژانس با اشاره به افزایش آلودگی هوای تهران، خبر داد که از ۱۰ الی ۲۶دی ماه، از ۱۱۴هزار و ۴۵۶ تماس با مرکز اورژانس تهران، ۳۲هزار و ۴۴۹مورد منجر به اعزام آمبولانس شده است.

او گفت: تعداد بیماران دچار مشکلات قلبی ۱۱درصد و بیماران تنفسی ۸/۵درصد افزایش دارد.

مجری برنامه: داریم خفه می‌شویم، به چه زبانی بگوییم!

مجری تلویزیون صداوسیما با اذعان ناگزیز به ابعاد وخیم آلودگی هوا که باعث خشم مردم و تناقض‌گویی‌های کارگزاران حکومتی شده گفت: آلودگی هوا هم خیلی فرایند قشنگی پیدا کرده یکی می‌آید میگه مازوت می‌سوزانیم، یکی میگه مازوت نمی‌سوزانیم، یکی میگه ما گازوییل می‌سوزانیم، یکی میگه گازوییل نمی‌سوزانیم، یکی میگه تو این نیروگاه می‌سوزانیم، یکی میگه تو اون نیروگاه می‌سوزانیم، گویا که اصلاً ما الآن مسأله نیروگاه برایمان مهم است. ….ما داریم خفه می‌شویم و نمی‌دانیم این را به چه زبانی به شما بگوییم.

افشاگری‌های تازه درباره آلودگی وحشتناک هوای تهران

یک عضو شورای شهر تهران گفته: طبق تصاویر ماهواره‌ای که مورد تحلیل قرار گرفته، کانون‌هایی مثل نیروگاه شهید رجایی و منتظر القائم از سوخت مازوت استفاده می‌کنند، چون مسیر باد از سمت غرب به شرق است، با وزش باد این آلاینده‌ها وارد تهران می‌شود. وقتی هوا آرام است این آلاینده‌ها به صورت مخروطی قرار می‌گیرند و حتی با باد ملایم هم وارد فضای تهران شده و انباشته می‌شوند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ ناهید خداکرمی گفت: برای کاهش آلودگی هوا کاری از شهرداری و شورای شهر بر نمی‌آید.

از سوی دیگر یک فعال محیط زیست گفت: آلودگی هوا هیچ ربطی به تحریم ندارد. این اتفاق یک اراده می خواهد. اگر ما به درستی به وظایف خود عمل می کردیم امروز لازم نبود با این نیروگاه های حرارتی به شدت آلوده کننده کار کنیم. .

محمد درویش، در پاسخ به این سوال که در مورد آلودگی هوا صحبت زیاد بوده و برخی ارگان ها به نوعی تقصیر را بر گردن یکدیگر می اندازند. این رویه سال ها در کشور ما وجود داشته و به نظر می رسد عزمی جدی برای حل این مشکل وجود ندارد. آیا می توان برنامه یا طرحی را برای طولانی مدت اجرا کرد تا ایران به سمت کاهش استفاده از سوخت های فسیلی برود و از انرژی های تجدید پذیر استفاده کند؟اظهار داشت: چنین برنامه ای وجود دارد. شاید سوال درست تر این باشد که آیا امکان دارد دستگاه های نظارتی و قوه قضاییه ورود کند و به موضوع چرایی عدم اجرای قانون مصوب که همه نکات در آن رعایت شده رسیدگی کنند؟

تصاویری از آسمان تهران نشانه‌ای از آخرالزمان !
مرگ‌آور بودن همزمان آلودگی هوا و کرونا برای مردم!

ابر بحران آلودگی؛ میزان آلودگی تهران به ۵۰۰رسید. میزان آلودگی هوا در کلان شهرها به یک ابر بحران تبدیل شده است. طوری که میزان آلودگی در تهران به شاخص ۵۰۰ فوق خطرناک رسیده‌است.

تهران در دهمین روز آلودگی شدید هوا، هم‌چنان محصور در دود و ویروس است. به‌نوشته رسانه‌های داخلی، تصاویری از آسمان تهران نشانه‌ای از آخرالزمان است. (فیلم زیر)

یک رسانه داخلی در باره آلودگی نوشت: این روزها وضع آلودگی هوا چنان وخیم شده که ایران در نقشه جهانی آلودگی هوا (IQAIR) در فهرست ۱۰کشور آلوده جهان در رتبه نهم قرار گرفت… . موضوع زمانی خطرناک‌تر می‌شود که مطالعات نشان می‌دهد افزایش سطح آلاینده‌های موجود در هوا می‌تواند عوارضی در بیماران کرونایی ایجاد و مرگ‌ومیر را بیشتر کند.

به عقیده کارشناسان یکی از دلایل اصلی آلودگی این روزهای هوای تهران و کلان‌شهرها، استفاده از مازوت یا نفت کوره به‌عنوان سوخت در برخی نیروگاه‌های برق، پالایشگاه‌ها و مراکز صنعتی است. مازوت ماده‌ای غلیظ، خطرناک، آلوده‌کننده و پر از مواد آلاینده است»

این وزیر بجای وزارت باید محاکمه و مجازات می‌شد

سردبیر سابق روزنامه ایران در چند توییت نوشت: اواسط دهه هفتاد مصاحبه ها و گزارشهای مفصلی در مورد انرژی‌های پاک در روزنامه ایران تهیه کردم، هنوز پدیده هوای آلوده در شهرها شکل نگرفته بود، آنروزها متخصصان می گفتند بودجه سد سازی باید صرف ذخیره آب در زیر زمین ها از طریق آب خیز داری و استفاده برق از طریق باد و آفتاب شود.

مسافرتی به منجیل کردم و خود رابه داخل آسیابهای تولید برق رسانم،آنجا شنیدم قیمت تمام شده هر کدام از این آسیاب ها نود میلیون تومان است و تکنولوژی ساخت آن بومی شده و تنها وزارت نیرو در این مورد انگیزه کمک و اختصاص بودجه ندارد، وزیر نیرو در آن زمان زنگنه وزیر فعلی نفت بود.

اوایل دهه هفتاد در جلسه معاونین پژوهشی وزارتخانه ها به ریاست میر سلیم که مشاور پژوهشی رئیس جمهوری بود شرکت کردم و شنیدم که آلمانی ها پژوهشی هایی در کویر ایران در تولید برق آغاز کرده اند و من پرسیدم آیا تلاش کردیم تا بتوانیم در تولید برق ازآفتاب به خودکفایی برسیم ولی جوابی نشنیدم.

اگر زنگنه که آنروز وزیر نیرو بود و سالها وزیر نفت تولید انرژی پاک را جدی می گرفت امروز نمی گفت از روی اجبار از مازوت استفاده می کنیم تا خاموشی و قطع گاز نداشته باشیم، هر چند توامان گرفتار هر دو شدیم ، اگر کشور به عملکردها توجه داشت زنگنه بجای وزیر شدن باید محاکمه و مجازات می شد.

کلانتری رئیس محیط زیست هم امروز هم صدا با زنگنه خواهان صرفه جویی مردم در مصرف برق و گاز هست سالها وزیر کشاورزی بود اگر شعار خودکفایی در تولید گندم،پسته ،هندوانه و محصولاتی که آب زیاد می خواهند نمی داد امروز با فروریزش،زمین و کمبود آب روبرو نبودیم.

وقتی آنها که سالهای طولانی بخشی از مشکل اند باید حل کننده مشکل باشند معلوم است بحران بر بحران انباشت می شود و مردم هر روز به فلاکت بیشتری می افتند ، اگر پولی که صرف ساخت سد کتوند روی کوه نمک شد و گسترش خطوط گاز می شد صرف انرژی پاک می شد امروز کشور دچار بحران کمبود برق و گاز نمی‌شد.

بی عقلی نتیجه اش را سالها طول می کشد نشان دهد و امروز نتیجه همه بی اعتنایی تولید انرژی پاک در آسمان تهران ، اصفهان ، ساوه و…جلوی چشم و داخل ریه‌های ماست.

نقش پاسداران و کارگزاران خامنه‌ای در ربودن هوای پاک

روزنامه همدلی در مطلبی با اشاره به مرگ تدریجی مردم بر اثر آلودگی نوشت: حقوق شهروندی مردم زیر پا گذاشته شده است. از آن طرف هم ما نمی‌توانیم تعطیل کنیم برای این‌که معاون دادستان کل کشور به استان‌ها بخشنامه کرده است که شما برای سوزاندن نفت کوره در نیروگاه‌ها و صنایع مانع نشوید.

حال سؤال این است نیروگاههایی که با سوخت مازوت کارمی کنند و باعث آلودگی هوای تهران و سایر کلان‌شهرها شده است متعلق به کیست؟

روشن است که نیروگاهها متعلق به مردم عادی و اکثریت ۹۶درصدی به زیر خط فقر رانده شده نیست، بلکه نیروگاهها تماماً وابسته به دولت، سپاه پاسداران و نهادهای وابسته به بیت خامنه‌ای هستند.

اینها هستند که برای چپاول بیشتر مردم سوخت غیراستاندارد استفاده می‌کنند، و با این کار ضدانسانی و ضدمردمی نفس طبیعت و مردم کشور را تنگ کرده‌اند، طوری که هر روز می‌گذرد وضعیت بحرانی‌تر از گذشته و تبعات خطرناکی برای سلامت و حتی معیشت مردم دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

حق آموزش زبان مادری در اسناد حقوق بشر و حقوق ایران

 به احترام روز جهانی زبان مادری اهمیت زبان مادری – یعنی نخستین زبانی که شخص توسط آن با جهان اطراف خود آشنا می‌شود – بر هیچ‌کسی پوشیده نیست ب...